Plánujete výstavbu rodinného domu na klíč a prozatím jste se ještě nerozhodli, jakému typu dát přednost? Prohlížíte katalogy, jeden objekt je v nich hezčí, než druhý, ale vy byste potřebovali skloubit estetické a praktické hledisko a sáhnout po tom pravém? Pak dejte přednost bungalovům do L.

Vnitřní dispozice v jedné rovině – značnou výhodou těchto typů objektů je absence schodiště. Vše se odehrává v jedné rovině a vy máte perfektní přehled o tom, co se děje ve vašem domě. Budete mít pod kontrolou vaše malé děti i domácí zvířata, například kočky.

Žádné pády z velké výšky – až budete provádět údržbu domu, například na fasádě, na okapech či na střeše, nepolezete po žebříku do pětimetrové výšky, pády z valbové střechy bungalovu nebývají nebezpečné a většinou končí jen lehkým zraněním. Naopak pády ze střechy patrového domu mohou končit smrtí takřka pokaždé.

krásné bydlení

Prostorná terasa – dům typu bungalovu do L můžete snadno doplnit venkovním posezením, které vyplní do obdélníku zbývající prostor v půdorysu do písmene L. Takto koncipovaná terasa je útulnější a estetičtější řešení, než různé přístavby, pergoly, altány atd. Terasa u bungalovu vypadá přirozeně a každý ji považuje za přirozenou součást objektu.

interiér domu

Okrasná zahrada – u nízkých domů typu bungalovu velmi dobře vynikne okrasná zahrada, protože domy neruší svou nízkou výškou a navíc do prostoru dobře dopadají sluneční paprsky, a ty jsou potřebné pro všechny druhy okrasných květin a dřevin, kterým vyhovuje přímé Slunce. Vaše zahrada pak může konkurovat zámeckým zahradám, o které se starají profesionální zahradníci.

Vybírejte citlivě i pozemek – abyste se cítili ve svém příbytku příjemně, vybírejte citlivě i místo, kde jej necháte postavit. Na stavebním pozemku velmi záleží, respektive hlavně na výhledu do okolí a na tom, abyste nebyli se sousedy na sebe nalepení jako sardinky v krabičce.